To search type and hit enter

REAGEREN EN ANTICIPEREN


Mijn Brein reageert en anticipeert!

Misschien herken je het wel… je functioneert niet zoals je zou willen in jouw dagelijkse ritme. Je hebt het gevoel niet aan de verwachtingen te kunnen voldoen. Verwachtingen die jij jezelf hebt opgedragen, of die jouw omgeving aan je stelt. Je hebt het gevoel tekort te schieten op meerdere fronten zoals in de hoedanigheid als partner, ouder, werknemer, collega of vriend. Ook kun je geconfronteerd worden met intens verdriet, tegenslagen en teleurstellingen en heb je het gevoel hierdoor overmeesterd te raken.

Zo zijn er tal van mogelijkheden te benoemen die de oorzaak kunnen zijn van jouw hulpvraag. Het onderkennen van jouw hulpvraag is stap 1. Hierop anticiperen en reageren is stap 2. Dit kan een lang en moeilijk traject zijn. Counseling helpt jou bij het vinden van passende en noodzakelijke antwoorden.
Stressbeleving

De term stress horen we veel en vaak om ons heen. Al is het een begrip dat al zo lang bestaat als ons leven oud is. Maar wat is stress nou eigenlijk precies?

Lees meer over stressbeleving >>Burn-out

Burn-out betekent letterlijk: “opgebrand.” Dit is ook vaak het gevoel dat burn-out patiënten omschrijven. De rek is uit het elastiek,de batterij is leeg…

Lees meer over burn-out >>


Rouwverwerking

Rouwen…meestal wordt er meteen gedacht aan het intense verdriet dat je hebt als een dierbaar persoon is gestorven. Toch kan rouwen veel breder geïnterpreteerd worden.

Lees meer over rouwverwerking >>Mobbing en intimidatie

Mobbing is de benaming voor systematisch, vijandig gedrag op de werkvloer. Er zijn vele vormen van machtsmisbruik die voorkomen in het bedrijfsleven.

Lees meer over mobbing en intimidatie >>


Bedrijfscounseling

Binnen de discipline counseling, biedt Mijn Brein de specifieke vorm bedrijfscounseling aan; psychosociale hulpverlening binnen organisaties.

Lees meer over bedrijfscounseling >>Preventief counselen

Voorkomen is beter dan genezen, luidt het gezegde. Counselling van Mijn Brein is uitermate geschikt om preventief in te zetten.

Lees meer over preventief counselen >>