To search type and hit enter

MIJN BREIN IN MEMORIAM
Mijn Brein in memoriam
“Mijn professionele achtergrond als (rouw- en verlies)counselor en mijn voorliefde voor taal en het schrijven van verhalen maakt dat, in het vak als rouwspreker, alles prachtig samen komt. Ik realiseer me erg goed dat ik onderdeel uit mag maken van iemands leven op een zeer ingrijpend en intiem moment. Het voelt voor mij als een eer dat ik dat vertrouwen krijg en ik doe iedere keer weer mijn uiterste best om de gouden draad te zoeken en een treffend, authentiek en herkenbaar ‘in memoriam’ te schrijven. Voor en vooral mèt dierbaren van de overledene, zodat deze bundeling van woorden een unieke, kostbare, gouden herinnering zal gaan worden…voor altijd…”Woorden
Soms vinden we de juiste woorden niet. En soms moet het hoge woord eruit. Soms laten we iemand anders aan het woord en soms brengen we juist zelf graag iets onder woorden. Woorden kunnen van grote waarde en zeer betekenisvol zijn. Zeker op momenten dat er geen woorden lijken te zijn die voldoende waarde aan bijvoorbeeld het overlijden van de liefde van je leven toekent, of dat van je vader of moeder, broer of zus. Een dierbare vriend of vriendin. Want hoe druk je jouw pijn, verdriet of gemis in woorden uit? Kunnen jouw dierbare herinneringen überhaupt uitgedrukt worden in woorden…

Passende woorden…

Soms kunnen passende woorden een pijnlijke herinnering verzachten. Mooie woorden kunnen troostend zijn. Mooie, passende woorden nestelen zich in je brein en transformeren zich tot een waardevolle herinnering… voor altijd!

Gouden draad…
Als rouwspreker vind ik het een eervolle taak om woorden te geven aan het verdriet en daarmee een blijvende, troostende herinnering te creëren voor en met nabestaanden. Het is ontzettend waardevol voor mij om in een persoonlijk gesprek herinneringen op te halen en een zo compleet mogelijk beeld van het leven van iemand te krijgen. Ik zoek naar de gouden draad van iemands leven. Mooie woorden vinden en deze bundelen tot een treffend verhaal is een passie voor mij. Ik ben het vanuit mijn professionele achtergrond als counselor, gewend om zingevende gesprekken te voeren en omdat er soms juist heel veel gezegd wordt tijdens de stiltes in een gesprek, is goed luisteren ontzettend belangrijk. Dit in combinatie met mijn passie voor taal en het schrijven van verhalen, maakt dat voor mij, in het vak als rouwspreker, alles samenkomt!

Passende, gouden woorden…
Ik zeg altijd, een afscheid kun je maar 1 keer goed doen… en om die reden streef ik altijd naar het allerbeste resultaat. Ik stel dan ook hoge eisen aan mezelf. Ik ben integer, empathisch, authentiek en creatief. Toegankelijk, bereidwillig en dienstbaar. Het afscheid is niet mijn afscheid. Het verhaal is niet mijn verhaal… Het zijn passende, unieke woorden die waarde geven aan jòuw afscheid en bijdragen aan jòuw gouden herinneringen…

Kostenplaatje
Er zijn tal van mogelijkheden om gebruik te maken van mijn diensten. De hoogte van de kosten zijn dan ook afhankelijk van de afname van de diensten. Zo kan ik bijvoorbeeld het in memoriam schrijven en voordragen tijdens de afscheidsbijeenkomst. Of een door jou ingebrachte eigen tekst redigeren of ondersteuning bieden bij het schrijven van een in memoriam welke zelf zal worden voorgedragen tijdens de afscheidsbijeenkomst. Vraag gerust naar alle mogelijkheden en de kosten die hieraan verbonden zijn. Je hebt de volledige vrijheid om zelf een spreker te kiezen. Ook kan de uitvaartleider hier een adviserende rol in spelen. Ik werk samen met verschillende uitvaartondernemingen en alles wordt in nauw overleg met de uitvaartleider uitgevoerd. De kosten van een rouwspreker worden veelal vergoedt vanuit de uitvaartverzekering.