To search type and hit enter

MIJN BREIN IN BEDRIJF
Mijn Brein in bedrijf


“Als bedrijfscounselor kom ik bij veel organisaties over de vloer. Dit om praktische trainingen te verzorgen, 1-op-1 trajecten te begeleiden of om de GEN-scan in te zetten. De contactmomenten zijn vaak kortdurend, maar de contacten zijn zeer intens en waardevol. De factor vertrouwelijkheid en objectiviteit spelen hierin voor mij een cruciale rol. Ik zie graag een “gezonde” organisatiecultuur waar veel ruimte bestaat voor een vertrouwde en veilige werkomgeving, waar iedereen gehoord wordt en waar ziekteverzuim beheersbaar blijft, ook op de lange termijn. Ik streef naar een gezond brein in elk bedrijf!“Mijn Brein in bedrijf
MijnBrein in bedrijf, een onmisbare partij voor ieder bedrijf. In ieder bedrijf, groot of klein speelt mentale gezondheid een essentiële rol in de dagelijkse bedrijfsvoering. Mentaal verzuim, zoals overspanning of burn-out zijn steeds vaker de oorzaak van uitval. Het ziekteverzuimpercentage stijgt en de kosten kunnen enorm oplopen.

Mijn Brein scant
MijnBrein biedt passende oplossingen aan die bijdragen aan het reduceren van het ziekteverzuim. Dit bijvoorbeeld in de vorm de GEN-scan. De GEN-scan is een onderzoek en kan worden ingezet als meetinstrument. Het richt zich voornamelijk op de psycho-sociale kant van de organisatiecultuur en betreft grotendeels een kwalitatief onderzoek. De 3 kernwaarden zijn Werk, Welzijn en Waardering. Het meet bijvoorbeeld; betrokkenheid, verantwoordelijkheid, tevredenheid, werksfeer en persoonlijke motivatie. Tevens is de GEN-scan flexibel inzetbaar, deze kan aangepast worden aan de wensen van de opdrachtgever. Er kunnen accenten gelegd worden binnen het onderzoek. Doel van het onderzoek; Wat is de koers die de directie wil varen en wat is de visie van de medewerkers? Zijn medewerkers loyaal en voornemens zich op lange termijn te binden aan de organisatie. Komen de visies van alle bevraagden met elkaar overeen? Waar zitten eventuele knelpunten? Waar kunnen zaken nog beter? Wat speelt er nu écht in de vezels van het DNA van de organisatie?

Mijn Brein traint
MijnBrein in bedrijf, biedt praktische trainingen aan om bijvoorbeeld het samenwerken van teams te optimaliseren, medewerkers te informeren over stressbeleving en stressbeheersing of hoe ga je na uitval door psychische overbelasting weer “gezond”aan het werk? Daarnaast kunnen we dienen als externe, discrete gesprekspartner van een organisatie aan wie men vertrouwelijke informatie kwijt kan en bieden we een neutrale, objectieve houding ten tijde van een conflictsituatie.

Kostenplaatje
De kosten zijn, evenals het aanbod van de diensten, maatwerk. Je ontvangt, voorafgaand aan de opdracht, een prijsopgave.