To search type and hit enter

MIJN BREIN COUNSELING
Mijn Brein Counseling

“Mijn Brein; is de naam…aangenaam! Ik ben Gerja Roo-Dolsma, erkend counselor bij counselingpraktijk Mijn Brein. Als counselor bied ik ondersteuning bij psychosociale hulpvragen. Ik hecht veel waarde aan vakbekwaamheid en persoonlijke groei en ik ben er dan ook van overtuigd dat in jezelf investeren door bijscholing en het opdoen van relevante vakkennis een verrijking biedt voor zowel mij als counselor als wel voor mijn cliënten. Het is een enorme verrijking voor mij, om ondersteuning en inzichten te mogen bieden om zo tot een passende oplossing voor de cliënt te komen. Zo kun je als counselor van grote betekenis zijn in een kwetsbare periode van iemands leven, Counseling is een prachtige discipline binnen de hulpverlening en ik draag dan ook met trots de titel; counselor”
Mijn Brein counseling
De methodiek en werkwijze worden geheel afgestemd op jouw behoeften. Counseling is om die reden altijd een therapievorm op maat en leert jou manager te worden van de hulpvraag die op jou van toepassing is. Counseling vraagt om een actieve houding van de cliënt. Dit omdat er geen eenduidig advies bestaat voor jouw hulpvraag, maar jij degene bent die aan de hand van verkregen inzichten en praktische aanknopingspunten zelf kiest voor de oplossing die voor jou het meest passend voelt. Counseling is om die reden, zeker op de lange termijn, heel effectief.

Waarom en wanneer counseling?
Misschien herken je het wel…je functioneert niet zoals je zou willen in jouw dagelijkse ritme. Je hebt het gevoel niet aan de verwachtingen te kunnen voldoen. Je hebt het gevoel tekort te schieten op meerdere fronten zoals in de hoedanigheid als partner, ouder, werknemer, collega of vriend. Ook kun je geconfronteerd worden met intens verdriet, tegenslagen en teleurstellingen en heb je het gevoel hierdoor overmeesterd te raken. Zo zijn er tal van mogelijkheden te benoemen die de oorzaak kunnen zijn van jouw hulpvraag. Soms gaat een problematische periode vanzelf over, maar zonder begeleiding kan dit echter veel langer duren. Uit praktijkgevallen blijkt zelfs dat in de meeste gevallen de situatie uitzichtlozer kan gaan worden en uiteindelijk om kan slaan naar een depressie. Hulp vragen kan soms voelen als het nemen van een zware horde. Maar als we dat nu eens omdraaien; Waarom zou je niet om hulp vragen? We gaan naar de kapper voor een mooie, verzorgde haardos, de pedicure vragen we om onze voeten goed te verzorgen , onze auto geven we regelmatig een servicebeurt, dus waarom zou je je brein niet wat extra zorg geven? Een counselingtraject is zonder doorverwijzing mogelijk, dus zeer toegankelijk, zonder lange wachtlijsten en ingewikkelde procedures. Tijdig hulp inschakelen kan essentieel zijn om jouw problemen het hoofd te kunnen bieden en op een goede manier vervolg te geven aan een ,voor jou, waardevol en zinvol leven.

Kostenplaatje
De kosten voor counseling kunnen voor vergoeding in aanmerking komen. Dit is geheel afhankelijk van de voorwaarden van jouw ziektekostenverzekering.
Stressbeleving

De term stress horen we veel en vaak om ons heen. Al is het een begrip dat al zo lang bestaat als ons leven oud is. Maar wat is stress nou eigenlijk precies?

Lees meer over stressbeleving >>Burn-out

Burn-out betekent letterlijk: “opgebrand.” Dit is ook vaak het gevoel dat burn-out patiënten omschrijven. De rek is uit het elastiek,de batterij is leeg…

Lees meer over burn-out >>


Rouwverwerking

Rouwen…meestal wordt er meteen gedacht aan het intense verdriet dat je hebt als een dierbaar persoon is gestorven. Toch kan rouwen veel breder geïnterpreteerd worden.

Lees meer over rouwverwerking >>Mobbing en intimidatie

Mobbing is de benaming voor systematisch, vijandig gedrag op de werkvloer. Er zijn vele vormen van machtsmisbruik die voorkomen in het bedrijfsleven.

Lees meer over mobbing en intimidatie >>


Bedrijfscounseling

Binnen de discipline counseling, biedt Mijn Brein de specifieke vorm bedrijfscounseling aan; psychosociale hulpverlening binnen organisaties.

Lees meer over bedrijfscounseling >>Preventief counselen

Voorkomen is beter dan genezen, luidt het gezegde. Counselling van Mijn Brein is uitermate geschikt om preventief in te zetten.

Lees meer over preventief counselen >>